ВАЖЛИВО

Зареєстровано новий законопроект про ринок землі – заборона для іноземців до 2024 року

11.10.2019 07:23
pravitelstvo-peredalo-zakonoproekt-o-rynke-zemli-v-parlament__246941-620x0

Депутати “Слуги народу” на чолі з керівником профільного комітету Миколою Сольським зареєстрували у ВР законопроєкт “Про обіг земель сільськогосподарського призначення” за номером 2178-10. У цьому документі – важливі зміни щодо ринку землі в Україні, пише Інтерфакс-Україна.

“Прописали заборону купівлі земель компаніями, в яких кінцевий бенефіціар – іноземець”, – так заявив народний депутат фракції “Слуга народу” й один з авторів законопроєкту Дмитро Костюк.

Мовиться, утім, не про постійну заборону, а про тимчасову – до 1 січня 2024 року. Серед інших змін: зменшили відсоток земель, які можна продати з 15% до 8% в межах області та до 35% – у громадах.

Інтерфакс запевняє: інший автор проєкту закону повідомив, що в документі врахували зауваження, висловлені раніше під час зустрічі президента Зеленського з представниками аграрної галузі. Решта ж деталей буде відомою вже в Раді у п’ятницю, 11 жовтня.

Нагадаємо про підсумки зустрічі Зеленського з аграріями. Вони висловилися за поетапне введення ринку землі, коли на першому етапі право придбати землю надаватиметься виключно українцям.

У попередній редакції законопроєкту мовилося про те, що нерезиденти (не враховуючи Росію) зможуть купувати українську землю на рівних з резидентами умовах за умови створення дочірньої компанії-резидента.

 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: