Родині Сус, яка пробує вирощувати непритаманні Запорізькій області та загалом Україні культурні рослини, вдалося зібрати перший урожай бамії – овочевої культури, що походить з Африки. Про це повідомляє DepoЗапоріжжя, пише agronews.ua.
В їжу вживають стручки бамії. За смаком вони нагадують щось середнє між стручковою квасолею та кабачками. Окра поширена в багатьох кухнях світу, насамперед, у теплих країнах, де її вирощують. Застосовують бамію у кулінарії широко – від салатів і супів до гарнірів.
“Дуже корисно. Легко готується і смачно. Найпростіший рецепт: порізати, трошки обсмажити з помідорами і залити омлетом”, – розповіла Вікторія.
Окрім того, рослина має цілющі властивості: її радять вживати людям, хворим на виразку кишечника та гастрит, відваром із плодів бамії лікують бронхіти.