НОВИНИ

Запорізька облдержадміністрація назвала заходи боротьби з аграрним рейдерством

06.04.2021 14:14
408103

Вчора у Запорізькій ОДА відбулося засідання регіонального оперативного штабу із протидії протиправному поглинанню та силовому захопленню сільськогосподарських підприємств. Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації, пише agronews.ua.

Начальник Головного управління національної поліції Запорізької області Микола Лушпієнко наголосив на необхідності об’єднання зусиль представників влади та аграрного бізнесу, встановлення атмосфери підтримки та довіри в їх діалозі.

– Шановні фермери! Замість того, щоб чекати, поки біда постукає у ваші двері, коли врожай поспіє на полях, уже сьогодні треба вести профілактичну роботу, налагоджувати контакти з місцевою владою, з місцевими органами юстиції. Це все – ваші помічники. І як що на районному рівні, на рівні громад буде впроваджена така співпраця, випадків зазіхання на чужий врожай чи чужу землю стане набагато менше, – зазначив Микола Лушпієнко.

Прокурор області Віктор Приходько закликав суб’єктів господарювання і районну владу збирати інформацію щодо можливих точок напруження та активніше займатися оформленням правовстановлюючих документів на землю. Адже саме неоформлені земельні ділянки найчастіше стають об’єктами рейдерства, особливо в період збору врожаю.

– На кожне поле людей з автоматами не вистачить. Нам сьогодні треба думати над тим, як зберегти мир і порядок на територіях. Ініціатива має надходити знизу. Тому пропоную формалізувати роботу штабів в межах нового адміністративного поділу нашої області, об’єднати у них всі органи і зацікавлені сторони, встановити чіткий і постійний формат спілкування, – зазначив очільник області Олександр Старух.

Нагадаємо, що в Одесі відбулось рейдерське захоплення виноробного підприємства.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: