ВАЖЛИВО

Закупівельні ціни на свинину продовжують стрімко падати

07.02.2022 09:55
AAAczy4LbERzzFNh1Y8xvexwtZntOjgffy_n98vSBURRGmIUuLomSQaCsBywUFrZ03k_g-3F55EUET2yi_T6XzzajyQ

Середня ціна закупівлі свинини живою вагою цього тижня понизилася на 2,5%, проте на Заході країни з’явилися перші сигнали стабілізації цін. Про це йдеться у повідомленні Асоціації «Свинарі України», пише agronews.ua.

«У перший тиждень лютого середньоринкова ціна на свиней забійних кондицій опустилася до 43,7 грн/кг, що на 2,5% нижче ніж тижнем раніше. Так, за результатами попередніх торгів оператори центральних та східних областей переглянули ціни на 0,5-2 грн/кг у бік пониження. Тож ціновий коридор у цих регіонах понизився до 43-45 грн/кг. Проте на Заході країни відбулася стабілізація цін в діапазоні 42-43,5 грн/кг», — говориться у повідомленні..

Представники м’ясопереробки у свою чергу також озвучують очікування щодо стабілізації цін закупівлі наступного тижня. Так, понад половина опитаних заготівельників озвучує такі прогнози щодо подальшої цінової динаміки. Зокрема, на вони зазначають, що торгівля свининою йде планово та відповідає звичним сезонним тенденціям, а попит та пропозиція на ринку живця відносно врівноважені.

«Надходження імпорту свинини, хоча і має певний вплив на ринкову ситуацію, проте подальше пониження цін, зокрема, до бар’єрної позначки, не матиме позитивного впливу на ринкову ситуацію», — вважають експерти. 

Читайте також: Земельна реформа для органів місцевого самоврядування: озвучено підсумки року.



Перегляди: 20
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: