НОВИНИ

В Україні впали ціни на тепличні огірки

01.04.2020 07:02
pidzhivlennya-ohirkiv

В Україні ціни на тепличні овочі знижуються практично кожного дня. Так, лише за минулі вихідні цінники на овочі опустилися мінімум на 20%. З посиланням на інформацію ІА «Інфоіндустрія», пише agronews.ua.

За словами учасників ринку, якщо ще минулого четверга-п’ятниці відвантаження огірка здійснювалися в межах 22-25 грн за кг, то вже сьогодні ціни пропозиції на огірок рідко перевищують позначку в 20 грн за кг. Особливий тиск на ринок спричиняє пропозиція тепличного огірка від господарств населення. Така продукція надходить у продаж за ціною від 15 грн за кг.

Експерти зауважують, що така ситуація була цілком передбачувана, що безпосередньо пов’язано із закриттям роздрібних ринків на всій території України.

«Коли ми висаджували розсаду в теплиці, ми навіть і подумати не могли, що в підсумку не зможемо реалізувати майбутній урожай. Основна проблема і у нас, і у багатьох сусідів – відсутність достатніх обсягів продукції для виходу, наприклад, на мережі. Раніше ж ми в основному продавали на невеликих роздрібних ринках в найближчих міста», – ділиться фермер із Запоріжжя.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: