ВАЖЛИВО

Законопроєкт № 3296 дозволить скоротити час вирішення земельних спорів у суді, – Сольський

25.03.2021 15:01
ya-20062-20094

Із запровадженням ринку землі збільшиться кількість саме господарських спорів із аграрними компаніями. Це додаткове навантаження на судову систему. Про це розповів Голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський у інтерв’ю agronews.ua.

Станом на сьогодні чіткого законодавчого визначення порядку розгляду земельних спорів за правилами конкретного виду судочинства немає.

Як наслідок значна частина рішень у справах, що пройшли розгляд у першій та апеляційній інстанціях, скасовуються судом касаційної інстанції у зв’язку з порушенням правил підсудності.

«Законопроектом № 3296 пропонується віднести земельні спори до юрисдикції господарських судів. Такий підхід дозволить вирішити давно існуючу проблему визначення підсудності цієї категорії справ», – впевнений Сольський.

На завершення своєї думки голова Агрокомітету зауважує, що підхід, запропонований з/п № 3296, дозволить не тільки вирішити проблему підсудності, але й скоротити час вирішення земельних спорів у суді, оскільки господарські суди демонструють найшвидші темпи розгляду справ на рівні всіх інстанцій, а у місцевих та апеляційних господарських судів найменший показник скасованих та змінених судових рішень.

Читайте також: В Україні вирішення земельних спорів потребує зміни у судовій системі. Вирішення земельних спорів потребує зміни Господарського процесуального кодексу України. Розібратися щодо доцільності прийняття законопроекту № 3296, які зміни відбудуться у процедурі вирішення земельних спорів, чи очікувати певні спрощення в ексклюзивному матеріалі для agronews.ua допомагають експерти.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: