НОВИНИ

У Законі про ринок землі не передбачено захист с/г землі від надмірної експлуатації

19.10.2019 13:31
spring-wheatfield-QG24Y3U-min

Погоджений аграрним комітетом альтернативний законопроект про ринок землі №2178-10 не  захищає с/г угіддя її від експлуатації. Про це заявив еколог, професор Яків Дідух, повідомляють «Економічні новини».

За його словами, владні структури не мають інформації про цінності угідь, а закони про землекористування не передбачають захист і збереження с/г угідь.

«Згідно зі статтею 20 чинного Земельного кодексу: встановлення і зміна цільового призначення земельних ділянок здійснюється за проектами землеустрою щодо їх відведення, а зміна цільового призначення земельних ділянок приватної власності — за ініціативою власників земельних ділянок»,  – ідеться в повідомленні.

Професор додав, що така юридична норма відкриває найширші можливості для абсолютно безкарною хижацької експлуатації землі,  або й і зовсім до використання с/г землі під забудову, що категорично заборонено в розвинених країнах.

У кращому випадку, землевласник може розорати пасовище і засіяти його соняшником або рапсом, що набагато більш технологічні і прибутковіше, але веде до швидкого виснаження родючого грунту, – зазначається в повідомленні.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: