НОВИНИ

Закон про протидію рейдерству підписано

14.01.2020 13:03
thumbnail-tw-20191205163843-3816

Президент України Володимир Зеленський 13 січня підписав закон “Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству”, ухвалений Верховною Радою 5 грудня 2019 року, за інформацією на сайті Верховної Ради України.

Закон має унеможливити подвійну реєстрацію договорів оренди ділянок, які використовуються підприємствами, а також захоплення підприємств шляхом незаконного привласнення корпоративних прав (акцій або часток).

Орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності, передані в оренду на земельних торгах, не може бути зменшена за згодою сторін протягом терміну дії договору оренди, а також у разі його поновлення, зазначено в документі.

Відповідно до закону, державні кадастрові реєстратори будуть мати онлайн-доступ до відомостей Державного реєстру майнових прав на нерухоме майно, а держреєстратори право онлайн-доступу до відомостей Госгеокадастра.

У Держреєстрі майнових прав на нерухоме майно повинна буде вноситися інформація про ціну або вартості нерухомого майна, і прав на нього за відповідними договорами.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: