НОВИНИ

 Закарпатті садівник запустив самозбір яблук

17.10.2022 17:03
2019012312065693926_d1-8f-d0-b1-d0-bb-d0-be-d0-bd-d0-b5-d0

Власник 1,5-гектарного саду в селі Тарнівці Ужгородського району Михайло Соханич оголосив про самозбір яблук у богарному саду за невелику плату. Про це повідомляє «Суспільне: Ужгород», пише agronews.ua.

Загалом у саду ростуть три сорти яблук. Цьогоріч найбільше вродив зимовий сорт Пінова, каже власник.

«Це осінньо-зимові яблука, їм потрібно восени багато сонця, щоб вони почервоніли. Якщо вони не червоні, а зеленуваті, тоді не мають того смаку. Якщо ж вони вже такі, як зараз, то дуже соковиті. З них навіть сік тече. Це наш натуральний сад, а не крапельний. Відрізняється він від крапельного смаком та якістю. Адже він більше бере поживних речовин із землі сам. На нього не потрібно крапати міндобрива і лити на листя», — зазначає Михайло Соханич.

На плантації власник висадив 800 дерев. Цього року врожай уродив лише на 15% — це 9 т яблук. Минулого ж зібрали понад 60 т. Сад Михайло Соханич висадив 10 років тому.

«Ми бачили, що на той час було вигідно його садити. Вирішили посадити такий сорт. Але нині в нас не виходить те, що виходило в той час. Адже він не родить щороку. Наприклад, цього року уродив на 15%. А затрати однакові — що є яблука, що нема. Його потрібно обробляти, косити, фрезерувати. Ми сюди гербіциди не сиплемо під дерева, лише фрезеруємо їх. На даний час він не є таким перспективним, тому що немає ціни на яблука», — розповів власник.

Триватиме самозбір яблук до кінця жовтня.



Перегляди: 9
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: