АГРОФОТО

Загинули 8 млн бджіл, яких відправили Укрпоштою

12.05.2021 18:02
africanized-bee-wallpaper-2

8 мільйонів бджіл відправили Укрпоштою із Закарпаття. Але вони загинули через відсутність кисню. Подія сталася вчора, 11 травня. Про це повідомив в своєму Telegram-каналі журналіст Віталій Глагола, пише agronews.ua.

За його словами, бджолярі із Іршави і Виноградова надіслали спеціальні пакети із бжолами, маткою і спецільним розплодом надіслали Укрпоштою до замовників.

400 спеціальних пакетів працівники Укрпошти везли у звичайній вантажівці Hyundai. Через відсутність кисню і відсіків для провітрювання усі 8 мільйонів бджіл, що були у вантажівців не вижили. Це виявили в Ужгороді за кілька годин після відправки.

Бджолярі звернулись до поліції і збираються судитись із Укрпоштою. Вартість усіх відправлених поштою бджіл на ринку складає близько 500 тисяч гривень.

«Вони просто запарились і тій вантажівці із без кисню і під розпеченими металом. Вони ж живі – це не просто вантаж. Бджолам теж треба кисень, а тут його не було ще й у спеку. У мене серце розривається від побаченого вчора. Справа не тільки у матеріальних збитках – бджіл шкода неймовірно», – розповіла журналістові одна із пасічниць Марія Лендел.

Нагадаємо, що на Кіровоградщині працює єдина пасіка, яка виробляють органічний мед.


Перегляди: 22
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: