НОВИНИ

Зафіксовано перші збитки від російської агресії

26.02.2022 17:14
630_360_1645876526-338

Мінекономіки разом з українськими економічними експертами розпочали процес фіксації та оцінки усіх економічних збитків, завданих у результаті нападу Російської Федерації. Про це повідомляє в Фейсбуці міністр економіки України Юлія Свириденко, передає кореспондент Укрінформу, пише agronews.ua.

«Поки наші збройні сили героїчно відбивають атаки ворога по всій країні, ми вже працюємо над двома стратегічно важливими кроками для економічної підтримки України. Ми розпочали процес фіксації та оцінки усіх економічних збитків, завданих у результаті нападу Російської Федерації. Ми маємо розуміти масштаби втрат для нашої критичної інфраструктури, військових та цивільних об’єктів. Всі факти нанесення пошкоджень на українських об’єктах мають бути належним чином задокументовані, а збитки оцінені, зокрема й у грошовому еквіваленті», — йдеться в повідомленні.

За словами Свириденко, після завершення воєнних дій Україна звертатиметься до міжнародних партнерів за фінансовою допомогою для першочергового відновлення пошкодженої критичної інфраструктури.

Другим важливим кроком стане звернення у Міжнародний кримінальний суд у Гаазі, де Україна вимагатиме справедливого покарання для Росії за воєнні злочини.

«Якщо окупант думає, що він може просто так прийти вбивати людей, руйнувати усе і не нести за це відповідальність – він жахливо помиляється. Окрім страшної ціни у вигляді знешкодженої техніки та живої сили, вони заплатять і за підірвані мости, і за пошкоджені дороги, і за розбомблені аеропорти. І, звичайно, за зруйновані домівки українців та інші цивільні об’єкти. Російська Федерація зобов’язана виплатити компенсації та репарації за усі здійснені нею руйнування та вбивства. Агресор має нести не лише моральну, юридично, а також і фінансову відповідальність за свої дії», — підкреслила перший віце-прем’єр.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив, що розпочинає спецоперацію в Україні та вводить російські війська. Після цього на низку українських міст було скоєно ракетні удари, атаковано військові об’єкти Збройних сил України.

Верховна Рада вранці 24 лютого затвердила указ Президента Володимира Зеленського щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

Читайте також: Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: