НОВИНИ

Білорусь заборонила експорт яблук, цибулі та капусти

08.02.2022 14:00
depositphotos_79472762-stock-photo-farmer-in-soybean-fields

У Білорусі перестали видавати сертифікати для експорту яблука, капусти та цибулі з Білорусі навіть для їх постачання до Росії. Така ситуація стала неприємним сюрпризом для українських садівників та городників, оскільки попит на їхню продукцію у сусідній країні відповідно зменшиться.  Про це повідомляє видання EastFruit, пише agronews.ua.

На своїй сторінці у Facebook речник голови Ради міністрів РБ повідомив про урядову ухвалу, прийняту напередодні, якою “вивезення цибулі, капусти білокачанної та яблук незалежно від країни походження за межі Республіки Білорусь здійснюється за разовими ліцензіями”.

Ця постанова ще не була опублікована і не набула чинності, проте трейдери повідомляють, що експорт з Білорусі цих овочів та фруктів уже практично зупинений – отримати необхідні документи неможливо. 

Після ембарго Білорусі на імпорт фруктів та овочів із ЄС та низки інших країн, до яких не було включено Україну, українські фермери отримали великий ринок збуту для яблук та капусти. 

Через заборону на постачання цієї продукції навіть до Росії попит на українські яблука та капусту в Білорусі суттєво знизиться. 

Читайте також: Озвучено переваги українського соняшника в раціоні тварин



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: