НОВИНИ

Заблоковані раніше у портах Туреччини ЗЗР прибувають в Україну

13.05.2022 13:04
zzr

Вантажі із ЗЗР, які прямували в Україну, але через війну опинилися в морських портах Туреччини, розблоковані. Міністерство транспорту та інфраструктури Республіки Туреччина як виняток дозволило перевезення таких вантажів територією своєї країни українськими перевізниками та не вимагає транзитних документів. Про це йдеться у відповіді Міністерства економіки України на колективне звернення профільних асоціацій, пише agronews.ua.

Інформацію про те, що вантажі вже надходять в Україну, підтверджують українські постачальники ЗЗР. 

«Серед заблокованої у портах Туреччини продукції опинилася, зокрема, сировина для виробництва препаратів ALFA Smart Agro. Ми вражені рівнем залученості українських та турецьких державних структур у вирішення проблеми. Наша компанія взаємодіяла з Міністерством аграрної політики і продовольства України, Міністерством економіки України і окремо вдячні Посольству України в Турецькій Республіці. І хоча на отримання та доставку вантажів ще знадобиться певний час, без кроку назустріч з боку Туреччини це було би взагалі неможливим. Дякуємо всім, хто долучився до розблокування ЗЗР», – сказала Тетяна Мосендз, комерційний директор ALFA Smart Agro

Із початком бойових дій в Україні в морських портах Туреччини виявилися заблокованими сотні контейнерів із засобами захисту рослин, призначених для українських аграріїв. У перерахунку на площі застосування були заблоковані ЗЗР приблизно для 3 млн га посівів.

Українські компанії не могли отримати свої вантажі через особливості законодавства Туреччини. Зокрема, дозвіл на перевезення транзитних вантажів територією Туреччини мають лише турецькі перевізники. 

Також найголовніші економічні новини читайте за посиланням.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: