АГРОРЕГІОНИ

Заарештовано майно відомого херсонського фермера за співпрацю з окупантами

02.06.2023 12:15
1fb8259x425

Суд заарештував майно колишнього депутата Херсонської облради який пішов на співпрацю з окупантами й тимчасово очолював створене ними «міністерство сільського господарства та рибальства». Про це повідомила пресслужба СБУ.
 
Рішення суду стосується активів депутата і членів його родини, включно з 400 об’єктами нерухомості, серед яких 350 земельних ділянок загальною площею понад 1 200 га на Півдні України.

Крім того, арештовано десятки транспортних засобів, 15 банківських рахунків, а також корпоративні права в п’яти агрокомпаніях і трьох торгових марках.

Загальна сума заблокованих активів становить 500 млн грн.

Хоч СБУ прямо і не називає імені підозрюваного, але вказує на нього: він входив до складу забороненої партії ОПЗЖ, одним із перших підтримав російських загарбників, отримав від гауляйтера Володимира Сальдо керівну посаду в місцевій окупаційній адміністрації, очолював створену агресором «міжвідомчу комісію щодо контролю за здійсненням перевезень сільгосппродукції».

Як пам’ятаєте, ми раніше писали, що Херсонська обласна прокуратура змінила кваліфікацію підозри депутату Херсонської обласної ради від «ОПЗЖ», генеральному директору ТОВ «Агробізнес» Едуарду Репілевському. 

За даними прокуратури, Едуард Репілевський добровільно зайняв посаду «в. о. міністра сільського господарства та рибальства Херсонської області». Він також добровільно погодився очолити «міжвідомчу комісію щодо контролю за здійсненням перевезень сільгосппродукції». Аграрій брав участь у різноманітних засіданнях представників «уряду» в Тавричанці, Генічеську та інших окупованих населених пунктах Херсонщини.

Тож, як висновок, за рішенням суду було арештовано майно саме фермера Едуарда Репілевського.

За даними СБУ, наразі фігурант переховується від правосуддя на тимчасово окупованій частині нашої держави. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

«При цьому його корпоративні права, торгові марки та банківські рахунки уже передано в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА). Ще частина майна фігуранта, яка наразі знаходиться на тимчасово окупованій території, також арештована і буде передана до АРМА одразу після звільнення Херсонщини», — додали в пресслужбі СБУ.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: