НОВИНИ

За два роки Україна збільшила експорт заморожених ягід до Китаю в 11 разів

21.01.2019 15:28

За перші 11 місяців 2018 року України експортувала в Китай заморожених ягід чорниці та лохини на суму $2 млн доларів США. Експансія України на світові ринки заморожених ягід триває. За перші 11 місяців 2018 року Україна експортувала в Китай заморожених ягід чорниці та лохини на суму $2 млн доларів США, що в 11 разів перевищує обсяги експорту за той же період 2016 року та на 19% перевищує обсяги поставок за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє EastFruit.

Таким чином Україні вдалося обійти Польщу і зайняти в рейтингу постачальників заморожених фруктів і ягід в Китай почесне восьме місце. При цьому Україна не постачала до Китаю заморожену малину і суницю садову, попри різке збільшення їх виробництва і експорту з країни в останні чотири сезони.

Раніше Федір Рибалко, директор Української плодоовочевої асоціації (УПОА) прогнозував, що загальний експорт заморожених ягід з України за сезон 2018/19 років вперше в історії перевищить 50 тис. тонн, а загальна виручка від експорту свіжих і заморожених ягід — вперше наблизиться до $100 млн доларів США.

Відповідно, перспективи поставок ягід на ринок Китаю з України ще далеко не вичерпані, хоча Китай також і є великим експортером цієї продукції. Проте в останні роки Китай перетворився в нетто-імпортера. Щорічно Китай імпортує заморожених фруктів і ягід на $225 млн доларів США, а експортує — на $197 млн ​​доларів. При цьому обсяги імпорту цієї продукції зростають, а обсяги експорту навпаки знижуються.

 


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: