НОВИНИ

За добу на Дніпропетровщині вигоріло 97 га землі

28.07.2020 16:32
https://agronews.ua/

Кожного дня рятувальники Дніпропетровщини фіксують нові рекордні показники кількості пожеж, що виникли на відкритих територіях. Близько 97 гектарів спаленої рослинності – це наслідки пожеж в екосистемах, що трапились протягом доби, 27 липня, на території Дніпропетровської області. Про це повідомила пресслужба Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області, пише agronews.ua.

Наймасштабніші займання сухотрав’я вогнеборці ліквідували у Широківському, Царичанському, Васильківському, Криничанському, Верхньодніпровському, Дніпровському, Петропавлівському, Новомосковському, Синельниківському, Покровському, Межівському, Апостолівському та Софіївському районах.

Трав’яні пожежі не тільки негативно впливають на стан довкілля та шкодять здоров’ю людей. Подекуди, неконтрольований вогонь, що палить траву, знищує й будівлі.

29.jpg

Такий випадок трапився у Синельниківському районі. За межами села Старовишневецьке зайнялась суха трава, вогонь розповсюдився, пошкодивши дах занедбаної будівлі колишньої ферми на площі 10 кв.м.

26.jpg

Ввечері ситуація повторилася у місті Нікополь. На території парку Перемоги внаслідок розповсюдження пожежі із сухої рослинності, вогнем пошкоджено металевий вагончик, що не експлуатується, на площі 18 кв.м.

30.jpg

Вкрай актуальною залишається на сьогодні і проблема спалення рештків стебел зернових культур на післяжнивних полях та приватних земельних ділянках.

31.jpg

Так, протягом дня рятувальники залучались до ліквідації пожеж на сільгоспугіддях у Межівському, Петропавлівському, Магдалинівському, Юр’ївському, Новомосковському та Покровському районах. Загалом вогонь знищив понад 24 га пожнивних залишків зернових культур.

73.jpg

У Широківському районі за межами села Новокурськ вогонь знищив суху траву та підстилку змішаного лісу Широківського лісництва, пошкодив хвойні та листові дерева. Загальна площа займання склала 8 га.

72.jpg


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: