НОВИНИ

За декілька років три області України можуть повністю піти під воду

24.03.2021 14:18
maxresdefault

Вже через кілька десятків років частина України назавжди може піти під воду, якщо найближчим часом не розпочати змінювати кліматичну політику в країні, висловлює свою думку кліматична експертка Євгенія Засядько. Про це повідомляє Українська правда, пише agronews.ua.

“В Україні, наприклад, є ризик підняття рівня моря. Якщо наша політика не зміниться, і глобальна температура підніметься до 4 градусів, як зараз прогнозують, в Україні може мільйон тисяч гектарів піти під воду. На цій території проживають 75 тисяч людей“, – спрогнозувала експертка.

На переконання Євгенії Засядько йдеться про мешканців сучасних Одеської, Херсонської та Запорізької областей. Вони ризикують стати кліматичними біженцями. Ще одна причина, яка змусить українців із південних регіонів шукати собі нові домівки, за словами кліматичної експертки, – це посуха.

Засядько зауважує, що температурні рекорди дуже активно фіксують останніх років п’ять. У 2019 було 30 температурних рекордів за рік, у 2020 у Києві було 36 температурних рекордів. І 2020 вважається найспекотнішим роком. 

“Мені здається, що 2020 рік просто побив усі рекорди по всіх можливих природних явищах, які могли б відбутися: в Україні були пилові бурі, нестача води взимку та весною, повені – 4 затоплені області, на Півдні було втрачено дуже багато сільськогосподарської продукції. 2020 рік показав, що Україна не готова до цих змін, і ми маємо до них адаптуватися. Але з останнього бюджету, на жаль, коштів на такі заходи майже не виділили” – констатує експертка. 

Нагадаємо, що Міндовкілля провело скринінг у річковому басейні Дніпра.


Перегляди: 11
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: