НОВИНИ

За чотири роки кількість свиней в Україні зменшилася на 40%

06.02.2019 19:00

З 2014 року в Україні свиней поменшало на 40%. Про це УНН повідомив президент Асоціації фермерів та землевласників України Іван Томич.

Він сказав, що у 2019 році кількість спалахів АЧС в Україні може зменшитися, проте виключно – через значне скорочення поголів’я.

«На превеликий жаль, ситуація із АЧС та боротьбою із захворюванням незмінна. АЧС триває в Україні не перший рік, і у 2019 році ми не поборемо хворобу, ситуація погіршуватиметься. З 2014 року в Україні свиней поменшало на 40%. Лише через це цього року ми побачимо кількісне зменшення спалахів захворювання. Не тому, що ми долатимемо хворобу, а тому, що зменшилася кількість тварин, які можуть захворіти на АЧС. Це буде оманлива статистика», – пояснив він.

Контролювати АЧС має Держпродспоживслужба. Але, за його словами, відомство не впоралося із завданням.

У Держпродспоживслужби немає інструментів боротьби із хворобою. Я лишаюся прихильником тієї думки, що не можна було руйнувати ветсанітарну службу. Зарано ми це зробили. За часів її дії був санітарний контроль за продуктами харчування, контрольована ситуація із АЧС. А зараз систему зруйнували, а взамін нічого не побудували. Тому не лише із АЧС, а й по системі безпеки та якості продуктів у нас панує повний хаос”, – пояснив експерт.

 


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: