НОВИНИ

За час карантину в Україні суттєво зросло виробництво круп

30.06.2020 09:38
_Ne_grechkoyi_yedinoyi__pro_korist_i_hitroschi_prigotuvannya_krup_1_2020_03_25_05_09_57

У травні 2020 року в Україні суттєво зросло виробництво круп. Зокрема, з вівса, кукурудзи, рису, жита, ячменю – на 43,4%, з початку сезону – на 11,9%. Про це повідомляють аналітики УкрАгроКонсалт, пише agronews.ua.

У той же час з початку 2019/20 МР зберігається стійка тенденція зниження виробництва наступних продуктів переробки зернових:

– борошно (-24,5% – в травні 2020 року порівняно з травнем 2019 р -5,7% – з липня по травень 2019/20 МР в порівнянні з АППГ);

– хліб і хлібобулочні вироби (-15,6%, -12,9%).

У травні також знизилося виробництво:

– макаронних виробів (-18,7%, з початку сезону – зниження на 1,6%);

– рису напівобрушений, обваленого або дробленого (-68,5%, з початку сезону – на 5,9%);

– висівок (-13,7%, -2,8%);

кормів (-4,8%, -0,3%).

Нагадаємо, в Україні намолочено перші 100 тис тонн зерна нового урожаю.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: