У травні 2020 року в Україні суттєво зросло виробництво круп. Зокрема, з вівса, кукурудзи, рису, жита, ячменю – на 43,4%, з початку сезону – на 11,9%. Про це повідомляють аналітики УкрАгроКонсалт, пише agronews.ua.
У той же час з початку 2019/20 МР зберігається стійка тенденція зниження виробництва наступних продуктів переробки зернових:
– борошно (-24,5% – в травні 2020 року порівняно з травнем 2019 р -5,7% – з липня по травень 2019/20 МР в порівнянні з АППГ);
– хліб і хлібобулочні вироби (-15,6%, -12,9%).
У травні також знизилося виробництво:
– макаронних виробів (-18,7%, з початку сезону – зниження на 1,6%);
– рису напівобрушений, обваленого або дробленого (-68,5%, з початку сезону – на 5,9%);
– висівок (-13,7%, -2,8%);
кормів (-4,8%, -0,3%).
Нагадаємо, в Україні намолочено перші 100 тис тонн зерна нового урожаю.