НОВИНИ

За 5 років кількість сільськогосподарських роботів в Японії може зрости вдвічі

16.01.2019 09:30

Багато компаній ведуть проекти по розробці автоматичних збирачів овочів через те, що молодь не бажає йти в сільське господарство. За даними Міністерства сільського господарства, лісових угідь та рибного промислу Японії, середній вік фермерів в країні варіюється від 59 до 67 років. Працівники АПК найчастіше виходять на пенсію без спадкоємців, тому що їх діти обирають більш високооплачувану роботу в міських офісах. З 1995 року кількість сільгоспвиробників Японії скоротилося на 56% до 1,82 млн. Повідомлення Japan Times передає EastFruit.

Для підтримки внутрішнього сільгоспвиробництва уряд розробив програму, за якою спрощується в’їзд іноземців в якості сезонних робітників. Попит на робочу силу забезпечують господарства, які не можуть дозволити собі технічну модернізацію. Починаючи з квітня 2018 року, в Японію в’їхало не менше 7,3 тис. робітників. До березня 2024 року їх кількість зросте до 35,5 тис. осіб.

Як зазначив професор економіки в університеті Мейдзі Хисаказу Като, програми, що підтримують прийом іноземців, стримують технічний розвиток країни. Варто відзначити, що багато компаній ведуть проекти по розробці автоматичних збирачів овочів. Наприклад, компанія Panasonic створює складальника томатів, який буде готовий до 2020 року.

В цілому, зростання ринку роботів, дронов і інших пристроїв для сільського господарства в Японії в 2018 році оцінюється у 14% до $133 млн. Очікується, що цей показник подвоїться в найближчі 5 років.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: