НОВИНИ

З відкриттям ринку землі масової купівлі-продажу земділянок не очікується

14.01.2021 16:05
16_main

З відкриттям ринку сільськогосподарських земель масової купівлі-продажу певний час не буде. Чи слід чекати на торговельний бум на ринку землі Українському радіо розповів голова комітету аграрного та земельного права Асоціації адвокатів України Віктор Кобилянський, пише agronews.ua.

Експерт звернув увагу на дуже велику розбіжність між цінами на землю в Україні та Європі та дав поради щодо найкращого часу, коли варто купувати чи продавати землю.

“Розбіжність в ціні між Україною та Європою має економічне підґрунтя, тому що українська земля, попри свою родючість, не може забезпечити такий рівень доходів, як земля в Німеччині чи Нідерландах. Потрібна інфраструктура, певний розвиток суспільства, певний рівень корупції, не такий як у нас”, – розповів експерт. 

Але, за словами Кобилянського, всі експерти сходяться в одному, що ціна на землю в Україні буде зростати:

“Тому тим, хто має у власності земельну ділянку, мабуть, не варто поспішати її продавати. І навпаки: тим, хто хоче придбати, доцільніше це робити поки земля доволі дешева. Разом з тим, можу прогнозувати, що з відкриттям ринку сільськогосподарських земель масової купівлі-продажу певний час не буде”, – підсумував Віктор Кобилянський. 


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: