ВАЖЛИВО

З України арабські браконьєри вивозять тисячі співочих птахів

15.02.2021 09:21
1460292b72dc398-1-2_crop_965x0

Екологи з Київського культурно-екологічного центру, на чолі з Володимиром Борейко, розповіли про браконьєрське арабське угрупування, яке щороку виловлює тисячі співочих птахів і вивозить їх з країни пише agronews.ua.

Щигликів, синичок, чечіток, снігурів, чижів та ін. везуть у країни Близького Сходу — в Ліван, Оман, Катар, Йорданію, Кувейт, Лівію та Об’єднані Арабські. Закордонні злочинці платять українським птахоловам по 50 гривень за одну пташку. А в арабських країнах ці пернаті реалізуються за ціною 30-50 євро і більше за одну птицю.

“Під Києвом араби викупили кілька хат, де виловлені птиці утримуються перед вивезенням в арабські країни. Контрабандне формування, існує в Україні близько 10 років. За цей час було вивезено з України літаками близько пів мільйона диких співочих птахів, чим завдано Україні збитки щонайменше на 2,5 млн доларів. Своєю діяльністю браконьєри грубо порушують міжнародне та українське законодавство. Крім цього, всі птахи добувалися браконьєрським шляхом, документів на придбання цих птахів у арабів не було, чим порушувалася ст. 7 Закону України «Про тваринний світ». Тільки за 2017 року з аеропорту «Жуляни» (м.Київ) до Лівану та Оману було вивезено двадцятьма партіями 26950 щигликів”, – стверджує Борейко.

Злочинна група, яка складається з 6 осіб діє в Києві, Харкові та низці інших великих міст України. Птахів ловлять в основному восени, під час міграцій, встановлюючи павутинні сітки по сотні метрів завдовжки.

КЕКЦ вдалося здобути чергові відеодокази діяльності арабів-птахоловів. Подивіться на відео. На ньому ми бачимо привезені машиною на Центральний автовокзал в Києві арабами ящики з щигликами й чуємо арабську мову.

“Так привозять щигликів кожен день з усієї України до Києва на Центральний автовокзал, де їх забирають іноземці та везуть в аеропорти Жуляни та Бориспіль, де через корумповану митницю щигликів, снігурів, синиць та інших диких співочих птахів вивозять в арабські країни, де з їх язиків роблять паштет. Тому ми просимо міністра Міндовкілля України Романа Абрамовського розглянути наші спільні з екоінспекцією пропозиції щодо припинення масового вивезення диких співочих птахів з України та прийняти рішення”, – закликають у КЕКЦ.


Перегляди: 22
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: