НОВИНИ

З одного гектара яблуневого саду можна отримати $50 тис

13.05.2021 13:52
NKixV6NI

Інтенсивне садівництво – один з найбільш високоефективних і інвестиційно привабливих видів бізнесу, який дозволяє порівняно швидко окупити витрачені кошти і отримати високий прибуток. Однак це можливо лише за умови правильного вибору технології, сортів, зберігання і успішного виведення вирощеної продукції на ринок, стверджують фахівці компанії Advice & Consulting, що займається розробкою проектів інтенсивного садівництва «під ключ». Про це повідомляє eastfruit, пише agronews.ua.

Як стверджують фахівці Advice & Consulting, у яблуневих садів нового типу «економічне життя» дерев становить близько 20 років. Різниця між традиційною та інтенсивною технологіями садівництва полягає в вартості догляду та управління садом в часі: при традиційному веденні садівництва, вкладення більш низькі в перший рік посадки, але з кожним роком збільшуються за рахунок витрат на фітосанітарні препарати і їх ефективний розподіл, а також більш дорогого механічної та ручної праці, що збільшує вартість робочої сили і витрачається на обробку саду час.

До переваг інтенсивних яблучневих садів відносять порівняно невеликий розмір дерев, що спрощує роботи з подальшого догляду за садом – йдеться про полив, обрізку, формування крони, обприскування і збір врожаю. Важливо й те, що правильний напрямок рядів в садах такого типу гарантує падіння сонячного світла на дерева рівномірно, забезпечуючи належну циркуляцію повітря – ці фактори сприяють отриманню плодів високої якості.

Середня врожайність з 1 га інтенсивного саду, якщо говорити про яблуки, за умови правильного підбору технологічного рішення, становить в середньому 60 тонн яблук. При цьому оптова ціна кілограма яблук, наприклад, на ринку Росії, становить близько $ 0,80-0,87 / кг. Таким чином, прибуток садівника може скласти $ 52.200,00 тис.

Фахівці Advice & Consulting підкреслюють, що при правильному підході до ведення бізнесу, інвестор може бути впевнений на 100% в прибутковості проекту, пов’язаного з вирощуванням яблука за технологією інтенсивного садівництва. Тому компанія створює проекти «під ключ», що включають повний комплекс послуг для розвитку садівничого бізнесу – від аналізів грунту і води і проектування, до етапів зберігання і виведення готового продукту на ринок з гарантією успішної реалізації.

«За останні роки, ми реалізували десятки успішних проектів «під ключ» в різних країнах, де ринки збуту відрізняються один від одного. Саме в аналізі ринку збуту знаходиться своєрідний «ключ» до серця споживача, в чому і є наша основна місія, – зазначає Олександра Камінські засновник компанії Advice & Consulting.

Читайте також: в Україні назвали перспективний напрямок в ягідництві.


Перегляди: 123
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: