НОВИНИ

З гектара можна отримати до 80 кг трюфелів

26.11.2019 15:55
d8d8bf0126ecd1ab753f33277c67fdd5_M

Вартість трюфеля на рину часом перевищує 2 тис. євро за кг. Так, наприклад, після неврожайного 2017 року ціна п’ємонтського трюфеля піднімалася до 5,5 тис. євро за кг. На Західній Україні трюфель давно і успішно збирають за допомогою спеціально навчених собак або свиней. Однак, трюфель, зростаючий у нашій країні в дикій природі, занесений до Червоної Книги, і його збиральництво є незаконним. Проте «золотий» гриб можна виростити цілком легально у власному саду, пише Pro-Consulting.

Так, на Вінниччині фермер Олександр Джига висадив плантацію трюфелів на площі 1 га. При дотриманні технології, гриби можна буде починати збирати лише на 4-5 рік після посадки, але ще через 10 років на одному гектарі буде виростати до 80 кг трюфелів на рік.

Читайте також: Фермер на Вінниччині вирощує «алюмінієве дерево»

Трюфелі прекрасно розвиваються не лише в коренях дуба, а й волоського горіха, та фундука. Причому, гриб, будучи симбіонтом дерев, не тільки не завдає їм шкоди, а й сприяє підвищенню врожайності.

При вирощуванні трюфелів особливу увагу слід звернути на підготовку ґрунту. Так, наприклад, трюфелеводи Нової Зеландії та Австралії навчилися ідеально підбирати склад ґрунту для трюфелів у лабораторних умовах спеціалізованих ферм. Уже згаданий вище Олександр Джига спеціально проводив розширений аналіз ґрунту з місць, де трюфелі ростуть в природних умовах.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: