НОВИНИ

З держвласності незаконно вивели землі Національного природного парку

16.11.2019 17:25
12-24-860x450

Прокуратура Харківської області розпочала кримінальне провадження щодо осіб, через дії яких з державної власності вибули землі Національного природного парку Гомільшанські ліси. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Прокуратура встановила, що посадові особи Держгеокадастру в Харківській області протягом 2015−2017 років під виглядом земель сільськогосподарського призначення незаконно безоплатно передали у власність громадян 406 земельних ділянок загальною площею близько 200 га і оціночною вартістю понад 200 млн грн.

Земельні ділянки розташовані у межах Національного парку Гомільшанські ліси і відносяться до категорії земель природно-заповідного фонду. Зміна їх цільового призначення може відбуватися тільки у виняткових випадках для суспільних потреб за погодженням з Кабміном.

Триває досудове розслідування і проводяться першочергові слідчі дії з метою встановлення всіх винних осіб.

Прокуратурою області також вирішується питання про пред’явлення позовних заяв на користь держави з метою скасування незаконних наказів, якими передано у власність громадян земельні зазначені ділянки, і повернення особливо цінних земель у державну власність.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: