НОВИНИ

З Держрезерву України намагалися вкрасти зерна на 8 млн грн

12.08.2020 19:02
An employee sweeps up grains in a warehouse in the the village of Konstantinovo

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру раднику директора одного із держпідприємств Державного агентства резерву України за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора України, пише agronews.ua.

За даними слідства, радник директора хлібної бази за 1 млн грн мав передати особі підроблений офіційний документ «Складська квитанція на зерно», який засвідчував факт прийняття на зберігання 1360 тонн зерна пшениці. За цією квитанцією особа мала право вимагати таку кількість зерна орієнтовною вартістю 8 млн грн. Проте фактично зерно на зберігання до держпідприємства не передавалося.

Під час одержання 1 млн грн підозрюваного затримано правоохоронцями. Таким чином попереджено заволодіння майном хлібної бази в особливо великих розмірах шляхом обману.

Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу – тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: