НОВИНИ

Євросоюз послабив заборону на ввезення української агропродукції

08.06.2023 12:15
c73d0c44baab03a381acc50026b6e6467fe944bf

Європейський союз скорочує з 17 до шести тарифних позицій заборону на ввезення аграрної продукції з України, а також обіцяє поступово до 15 вересня 2023 року скасувати обмеження на експорт української кукурудзи, ріпаку і насіння соняшнику до п’яти країн. Про це повідомили в Європейській комісії, пише agronews.ua.

«Ці заходи, як і раніше, необхідні протягом обмеженого періоду часу, враховуючи виняткові обставини серйозних вузьких місць у логістиці та обмежених потужностей для зберігання зерна напередодні сезону збирання врожаю в п’яти державах-членах ЄС», — сказано в офіційному повідомленні від європейського уряду.

В ЄС нагадали, що призупинення імпортних мит, квот і заходів торгового захисту щодо українського експорту до Європейського Союзу продовжено ще на рік. В європейському уряді зазначили, що поетапна відмова від заборони на ввезення української агропродукції дозволить значно покращити шляхи Солідарності та вирішити проблеми з вивезенням українського зерна з країни.

Згідно з домовленістю, створено Спільну координаційну платформу для поєднання зусиль Комісії, Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини, а також України для покращення потоку торгівлі між Єврооюзом та Україною, включаючи транзит сільськогосподарської продукції.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: