НОВИНИ

Євросоюз підтримує прийняття закону про земельну децентралізацію в Україні

02.05.2021 09:06
land-market-in-Ukraine

Представництво Євросоюзу в Україні вітає прийняття Верховною Радою закону про земельну децентралізацію та очікує на його старт з 1 липня 2021 р. Про це Представництво ЄС повідомило в Twitter, пише agronews.ua.

«Значний крок до земельної реформи — однієї з ключових в Україні. З нетерпінням очікуємо на прийняття додаткового законодавства для впровадження земельної реформи з 1 липня 2021 р.», —йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 15 листопада 2019 р. Верховна Рада прийняла в першому читанні комплексний законопроєкт про дерегуляцію у сфері земельних відносин (№2194). Документ вважається важливим для земельної реформи та повноцінного запуску ринку землі в Україні. Однак його остаточне прийняття сильно затрималося. 28 квітня 2020 р. президент Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення», який запроваджує ринок землі в Україні з 1 липня 2021 р.

Цього тижня, 28 квітня, Верховна Рада України прийняла законопроєкт №2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» в кількості 284 голосів.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: