ВАЖЛИВО

Єврокомісія оприлюднила пропозиції щодо зміни аграрного законодавства в Україні

30.07.2022 13:07
zrm-pravo-1200x675

Європейська комісія оприлюднила пропозиції про введення тимчасових та короткострокових винятків із регуляторних правил в аграрному секторі, щоб стимулювати сільськогосподарських виробників вирощувати більше зернових. Про це повідомляється на сайті Європейської комісії, пише agronews.ua.

«У відповідь на запит від країн-членів, Єврокомісія сьогодні запропонувала тимчасові та короткострокові винятки з правил ротації врожаю та розміщення непродуктивних об’єктів на орних землях. Це дозволить максимально підвищити здатність ЄС до виробництва зерна для продуктів харчування. Як очікується, це дозволить повернути у таке виробництво 1,5 млн гектарів землі», – йдеться у документі.

Зазначається, що кожна додаткова тонна зерна, вироблена в ЄС, сприятиме підвищенню глобальної продовольчої безпеки, оскільки світова продовольча система стикається із серйозними ризиками та невизначеністю, спричиненими російською агресією проти України, де також можуть невдовзі з’явитися проблеми із продовольчою безпекою.

Заходи передбачають більш раціональне використання земель та скорочення обсягів культур, які зазвичай використовуються як корм для худоби, зокрема – сої та кукурудзи.

Пропозиції будуть представлені на розгляд країн-членів перед їх остаточним ухваленням.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: