НОВИНИ

Єврокомісія забракувала пальмову олію для виробництва біопалива

14.02.2019 10:58

Єврокомісія опублікувала Акт, в якому перерахувала критерії відбору рослин для виробництва біопалива. На публікацію документу очікували аграрії Малайзії та Таїланду, звідки експортують левову частку пальмової олії. Однак, єврочиновники забракували останню для виробництва біопалива. Причина – використання пальмової олії не сприяє «озелененню» планети, а навпаки погіршує ситуацію. Про це повідомляє УкрАгроКонсалт.

Акт Єврокомісії означає, що пальмова олія відтепер – біопаливна сировинна культура, виробництво якої суттєво впливає на землекористування, тому має бути виведена з ринку до 2030 року.

Такі дані були отримані після вивчення спеціалізованої літератури та результатів нових досліджень. Згідно з якими, збільшення площі плантацій з 2008 по 2015-й задля виробництва пальмової олії відбувалося в районах з високою концентрацією вуглецю. Тобто наслідки від застосування пальмової олії в складі біопалива для планети згубніші, ніж при використанні нафти чи іншого викопного палива.

Водночас, Єврокомісія дозволила використовувати як біопаливо соєві масла. У звіті йшлося, що кількість плантацій під сою в районах з високим вмістом вуглецю зменшилася та не суперечить вимогам ЄС.

Зі звітом Єврокомісії численні виробники, експортери, науковці та самі єврочиновники не згодні.

 


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: