НОВИНИ

Єврокомісія виділить 13 млрд євро на створення єдиної транспортної мережі країн східного партнерства

17.01.2019 12:21

Європейська комісія спільно зі Світовим банком розробила інвестиційний план дій для розвитку інфраструктури в країнах “Східного партнерства”, зокрема, в Україні. Про це повідомляє УкрАгроКонсалт.

Європейська комісія і Світовий банк є співавторами індикативного плану транскордонної транспортної мережі (TEN-T), який визначає пріоритетні проекти в Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові та Україні.

Транс’європейські транспортні мережі — це запланований набір автомобільних, залізничних, повітряних і водних транспортних мереж в ЄС. Завдання TEN-T — з’єднати континент як із заходу на схід, так і з півночі на південь в мінімальні терміни, тим самим створивши єдину мережу.

Зараз же Єврокомісія визначилася з обсягом інвестицій, необхідних для реалізації цих проектів. Вони обійдуться приблизно в 13 млрд євро і передбачають будівництво в цілому 4,8 тис. кілометрів автомобільних і залізничних магістралей, 6 портів і 11 логістичних центрів, а також аеропортів і пунктів перетину кордону.

До пріоритетних інвестицій відносяться як короткострокові проекти, які будуть завершені до 2020 року, так і довгострокові проекти, спрямовані на поліпшення транспортних зв’язків в рамках TEN-T до 2030 року.

“Посилене транспортне сполучення як в регіоні” Східного партнерства “, так і між регіоном і ЄС має потенціал для зміцнення економічного зростання і створення робочих місць. План також повинен підкреслити важливість безпеки дорожнього руху, а також цифрових рішень в нових проектах, а також узгодження стандартів дизайну з існуючими практиками ЄС”, — заявила єврокомісар з питань транспорту Віолетта Балк.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: