НОВИНИ

Єврокомісія точно виділить €26 млн на підтримку українських аграріїв

29.01.2020 15:04
8888

Мета угоди – залучити допомогу ЄС для розвитку більш інклюзивного та конкурентоспроможного аграрного сектору України, з орієнтацією на зростання і сталий розвиток малих і середніх фермерських господарств, а також малих і середніх підприємств, повідомляє Европейська правда.

Загальний внесок ЄС в рамках угоди складає 26 млн євро. Кошти спрямують на підтримку земельної реформи шляхом об’єднання державного земельного кадастру та державного реєстру речових прав, реформи установ та системи землекористування.

Крім того, кошти повинні піти на проведення інституційних та галузевих реформ у сфері сільського господарства та розвитку сільських територій, а також на зміцнення цільових ланцюгів вартості в сільському господарстві та забезпечення доступу малих фермерських господарств до фінансування шляхом запровадження грантових програм.

Від українського уряду угоду підписав віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, від Європейської комісії – комісар ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Олівер Варгеї.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: