НОВИНИ

ЄС повністю відмовиться від пальмової олії

18.03.2019 15:23

Причиною такого рішення стало бажання зупинити вирубку тропічних лісів для розміщення пальмових плантацій в Індонезії та Малайзії. Єврокомісія заборонила використовувати пальмову олію при виробництві біопалива з 2030 року. Відповідне рішення розміщено 13 березня на офіційному сайті організації, повідомляє GrainTrade.

Головною причиною такого рішення стало бажання зупинити вирубку тропічних лісів для розміщення пальмових плантацій в Індонезії та Малайзії, які є основними виробниками пальмової олії.

Згідно з ухваленим рішенням, використання пальмової олії в вигляді сировини для виробництва біопалива поступово почнуть скорочувати з 2023 року, а до 2030 року від нього повністю відмовляться.

При цьому існують винятки, які будуть дозволяти часткове використання пальмової олії при виробництві біопалива в разі, коли воно буде отримано завдяки збільшенню врожайності пальм. Також дозволять використовувати олію, вироблену невеликими фермерськими господарствами, оскільки при цьому навколишньому середовищу не буде наноситися істотної шкоди.

Це рішення продовжує тиснути на ціни на пальмову олію, які з початку березня опустилися на 3,7% до 511,25 $/т.

Падіння цін на пальмову олію тисне на сусідні ринки соєвої та соняшникової олії. Соєва олія в Чикаго торгується по 656,3 $/т, а соняшникова олія на рівні 660-665 $/т FOB.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: