НОВИНИ

В ЄС пропонують 20% сільгоспугідь перевести на органічне виробництво

14.04.2020 07:32
prodazha-organicheskih-produktov-v-ukraine

Євросоюз закликають скоріше досягти показника органічних земель принаймні 20%. З такою ініціативою виступає організація Асоціації органічного сільського господарства ЄС (IFOAM EU). Пише agronews.ua.

Органічне сільське господарство є юридично визначеною і сертифікованою стійкою системою виробництва агропродовольчої продукції з доведеними перевагами для навколишнього середовища і благополуччя тварин, а також усталеною і прибутковою бізнес-моделлю для фермерів, переробників і роздрібної торгівлі, – йдеться у повідомленні.

У IFOAM EU сподівається, що, як мінімум 20% сільгоспугідь в Європі буде управлятися відповідно до принципів і практикою, заснованими на агроекології до 2030 року.

Щоб втілити ці амбіції в життя, органічний рух пропонує стратегію «від ферми до виделки», де поєднуються політики стимулювання пропозиції та попиту, в тому числі, держзакупівлі.

Тому стратегія «від ферми до виделки» повинна включати кількісні цільові показники для збільшення як органічної землі, так і споживання органічних продуктів в ЄС, а також скорочення застосування пестицидів і антибіотиків.

IFOAM ЄС вважає показник в 20% органічних земель до 2030 року (в середньому по ЄС) досяжним (враховуючи, що в даний час органічне сільське господарство охоплює близько 8% земель ЄС) за умов держпідтримки.

IFOAM також закликає до досягнення цільового показника ЄС по 20% органічних продуктів в системах громадського харчування, базуючись на успішному досвіді Данії, де є «зелені» держзакупівлі і підтримувані урядом системи просування органіки.

Нагадаємо, в Україні вирощуватимуть еко-шипшину на експорт.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: