НОВИНИ

ЄС наростить обсяги торгівлі з Україною

16.02.2020 09:02
2Z8vTZBZql0dnZjYny9cROSvVqd6_jfu

Європейський Союз приділятиме прискіпливу увагу питанням, пов’язаним з нарощування обсягів торгівлі з Україною. Про це комісар Євросоюзу Олівер Варгеї, повідомляє Укрінформ.

«Я можу сказати, що ми приділятимемо прискіпливу увагу питанням, пов’язаним з нарощування обсягів торгівлі між Україною та ЄС. Зокрема, що стосується технічних стандартів. Для технічних стандартів же дуже багато абревіатур різноманітних, але все ґрунтується навколо того, аби синхронізувати ті, які існують в Україні, до тих, які існують в ЄС. І наші спеціалісти вже розпочинають працювати над тим, аби забезпечити синхронізацію та гармонізацію стандартів якомога швидше», – сказав Варгеї.

Він також запевнив у тому, що ЄС намагатиметься надавати підтримку Україні у прискоренні розвитку економіки, а також сприятиме розвитку усіх напрямків, які забезпечать зростання нових робочих місць.

Зі свого боку Гончарук зазначив, що уряд разом із європейськими партнерами створює сприятливі умови для українських експортерів.

«Наш пріоритет — «промисловий безвіз» із Євросоюзом. Тобто підписання Угоди про відповідність та прийнятність промислової продукції. Ми очікуємо приїзду попередньої оціночної місії для старту перемовин», – сказав він.

За словами Гончарука, останнім завданням України для початку переговорів щодо «промислового безвізу» став прийнятий закон про зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: