НОВИНИ

ЄС допоможуть Україні підвищувати стандарти безпечності харчових продуктів

08.12.2019 08:01
загружено

Цього тижня в Україні почала роботу наглядова рада Проєкту Євросоюзу “Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні”. Національним координатором проєкту став Віталій Башинський, який також є національним координатором проєкту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO).

Під час першої зустрічі наглядової ради, яка відбулася в четвер, 5 грудня, обговорили зв’язок проєкту із зобов’язаннями України в рамках Угоди про асоціацію з ЄС.

“Це далеко не перші кроки, які вже зроблено в цьому напрямку проте перед нами стоять нові завдання, які необхідно виконувати. Окрім посилення законодавчої бази, перед нами стоять завдання, пов’язані з навчанням спеціалістів, забезпеченням своєчасної поінформованості споживачів та зацікавлених стейкхолдерів у функціонуванні нової Держпродспоживслужби і підвищення рівня відповідальності влади, бізнесу та громадськості”, – заявила голова Держпродспоживслужби Ольга Шевченко.

Учасники зустрічі узгодили подальший план дій в рамках проєкту щодо вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості щодо безпечності харчових продуктів, здоров’я та добробуту тварин.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: