НОВИНИ

Єгипет відмовився купувати зерно, вкрадене росіянами в Україні

07.05.2022 15:00
зерно-на-складе-1-750x430

27 тис. тонн зерна планували продати окупанти в Єгипет. Утім, після відмови, російське судно змінило курс на Ліван та Сирію. Українська влада закликала держави Близького Сходу заарештувати корабель. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

Російське судно “Матрос Позинич” в Криму було завантажене зерном, викраденим з південних окупованих регіонів України.

“Згідно з наявною інформацією, нині російська сторона спрямувала судно із зерном, вкраденим на півдні України, в сторону Лівану та Сирії. МЗС вже звернулося до ліванських та сирійських органів, аби вони арештували крадений вантаж, якщо російський сухогруз зайде в їхні порти. Тримаємо цю ситуацію на особливому контролі

МЗС разом із причетними правоохоронними органами та міжнародними партнерами працюватиме над тим, аби кожна російська компанія, яка буде пов’язана з незаконними оборудками із українським зерном, відповіла за це”, – зазначив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Нагадаємо, через блокування портів аграрний експорт з України достатньо обмежений. Але міжнародні партнери розглядають можливості для сприяння відновленню експорту. Німеччина допоможе частково налагодити постачання. Уряд країни створює так званий “зерновий міст”. Вивезення аграрної продукції з України планується за допомогою залізничного транспорту – дочірнього підприємства Deutsche Bahn, компанії DB Cargo. Загалом Німеччина допоможе експортувати 20 мільйонів тонн зерна.

Читайте також: Сільське господарство в умовах війни: як залучити фінансування.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: