НОВИНИ

Єдина в Україні креветкова ферма призупинила свою роботу

06.09.2020 12:05
krill-

Єдина в Україні та одна з найбільших в Європі креветкова ферма призупинила свою роботу. Мова йде про карантин та ферму, де вирощували королівські креветки. Про це повідомляє vinnytsia.today, пише agronews.ua.

Мало хто знає, що таке підприємство працювало у Жмеринці.  З 2018 року  виробництво, яке  облаштували в приміщенні колишньої хутряної фабрики, розвивалося і налагодило як джерела постачання, так і джерела збуту.  Фабрика, де було відкрито підприємство, до цього пустувала 10 років, на її відновлення  та запуск ферми підприємці витратили  близько 2,5 млн євро. Для живлення використовували також і сонячні панелі.  

Сьогодні ж, його законсервували, тому що через карантинні обмеження не можливо доставляти мальок.

За словами директора підприємства  Геннадія Мельника, через карантин “збилася” налагоджена система поставок малька креветки, який доставляли прямим авіарейсом з Таїланду.

“Їх привозили у пакетах з водою. Через те, що це живі організми, рахунок йде не на години, а на хвилини. Раніше нас розмитнювали без черги, щоб запобігти загибелі малька. Зараз ситуація з коронавірусом та новими вимогами санітарного лікаря України вплинула на поставки, тому чекаємо кращих часів”, – говорить директор підприємства.

Виробництво законсервували на початку літа, коли реалізували всі креветки. На підприємстві обіцяють відновити вирощування ракоподібних, як тільки зміниться ситуація в світі.

В майбутньому, також планують розпочати розведення осетрових видів риб.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: