НОВИНИ

В Україні за рік створено 1,5 тис га горіхових садів

30.09.2020 10:02
28

Обсяги зібраного в Україні у 2020 році горіха становитимуть близько 110-120 тис. тонн, а якість буде вищою, ніж у минулих роках. Це стало можливим завдяки новим сортовим насадженням, вважає почесний президент Української горіхової асоціації Володимир Пахно. Про це повідомляє AgroPortal, пише agronews.ua.

За його словами, протягом останнього року, з’явилося понад 1,5 тис. га нових насаджень горіхоплідних культур, у тому числі волоського горіха, фундука, мигдалю.

«У цьому допомогли державні компенсації. Раніше їх давали лише за саджанці, наразі — за обладнання для переробки, для польових робіт та техніки для садівництва», — говорить він.

«Експортні ціни будуть не такі високі, як були два чи три роки тому. Це приведе до того, що і на внутрішньому ринку ціни будуть трохи меншими. Там вони вартуватимуть від 17 до 24 грн», — пояснює експерт.

Діапазон цін буде змінюватися за місяцями: залежно від урожаю, від обсягів і якості горіха, розповідає Пахно.

«На сьогодні асоціація працює над укрупненням наших садів. Ми вже зробили кластер по волоському горіху. Найближчим часом сформуємо — по фундуку. З ним буде легше працювати. Він не такий вразливий як волоський горіх. Також займаємося мигдалем. Після анексії Криму він відроджується в Одеській, Миколаївській областях», — поділився планами він.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: