НОВИНИ

Якість яловичини перевірятимуть ДНК-тестами

01.10.2019 10:25

У Японії високо цінується преміальне м’ясо ВРХ породи кобе. Це мармурова яловичина, для отримання якої тварин вирощують у специфічних умовах. Щоб гарантувати якість цього м’яса та захистити репутацію виробників яловичини преміального сегмента, в Японії вводять новий вид перевірки продукту – ДНК-тестування.

У японській Асоціації сприяння маркетингу та дистриб’юції яловичини повідомили, що відтепер на м’ясокомбінатах сертифіковані зразки м’яса кобе будуть кодуватися і зберігатися протягом п’яти років. Якщо у споживачів виникнуть питання щодо якості чи походження яловичини, сертифікований зразок з конкретної партії знайдуть на сховищі та проаналізують з допомогою тесту ДНК.

Хоча Японія – єдине місце, де виготовляють преміальне мармурове м’ясо кобе, країна є нетто-імпортером яловичини. Через посилення попиту на внутрішньому ринку цього року Японія підписала митну угоду з ЄС, яка передбачає пільгові умови для європейських експортерів м’яса. Також цього місяця представники влади Японії заявили, що мають намір підписати схожу угоду з США.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: