НОВИНИ

Які продукти «врятують» нервову систему

04.06.2021 18:37
dijetologa

Експерти розповіли, які продукти варто додати в раціон, щоб поліпшити роботу своєї нервової системи. Про це повідомляє CommentsUA, пише agronews.ua.

Ягоди. Особливу увагу приділіть чорниці, голубиці, ожині, які є джерелом вітамінів, клітковини, флавоноїдів, антиоксидантів, що поліпшують роботу всього організму і мозкову активність.

Зелений чай. Цей напій містить L-теанин, який сприяє розслабленню, полегшує сон, допомагає підтримувати концентрацію уваги, регулювати емоції, підвищує когнітивні здібності. Але не варто пити чай на ніч — краще протягом дня.

Яйця. У складі яєць є холін, який регулює ферменти, необхідні для психічного здоров’я і роботи нервових клітин.

Прянощі. Додайте в раціон куркуму, корицю, гвоздику, імбир. Шавлія і розмарин покращують смак, а розмаринова кислота знімає втому і підвищує ясність розуму.

Томати. Ці овочі містять каротиноїди, які захищають клітини мозку і всі правильні жири в нашому організмі. Крім цього, для зміцнення нервової системи важливо дотримуватися правильного режиму сну, гуляти на свіжому повітрі, займатися фізичною активністю, а також стежити за гормональним балансом.

Читайте також: які фрукти та овочі сприяють поліпшенню сну.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: