НОВИНИ

Які продукти небезпечно вживати в сирому вигляді

01.07.2021 18:38
2deLUm2TFJU7h97XWryh

Є певні продукти, які не варто вживати в сирому вигляді, тому що вони можуть бути отруйні й завдати серйозної шкоди організму. Про це повідомляє CommentsUA, пише agronews.ua.

Баклажани. Німецькі дослідники не рекомендують вживати баклажани в сирому вигляді, тому що в їх складі є соланін — нервовий токсин. У невеликих кількостях він не є небезпечним для здоров’я, але якщо з’їсти багато баклажанів в сирому вигляді, то у людини почнуться проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

Зелена квасоля. До її складу також входить отруйна сполука, названа фазіном. Якщо переборщити з кількістю сирої зеленої квасолі, то ця речовина спровокує порушення травлення, а також головний біль. Пам’ятайте, щоб знищити цей токсичний білок, квасолю потрібно варити не менше 10 хвилин.

Ревінь. Ще один продукт, який в сирому вигляді краще не вживати, тому що він містить щавлеву кислоту. А вона, і собі, може викликати проблеми зі шлунком.

Яйця. Експерти кажуть, що від сирих яєць теж краще відмовитися, тому що існує підвищений ризик “підхопити” сальмонелу. Найчастіше отруєння відбуваються в літній період, тому що бактерії люблять тепло.

Куряче м’ясо. Вживати м’ясо безпечно тільки після правильної термічної обробки, інакше в організм може проникнути сальмонела і бактерії Campylobacter, а це загрожує серйозними наслідками для здоров’я.

Читайте також: лікар розповіла, як правильно пити каву в спеку.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: