НОВИНИ

Які продукти можуть замінити картоплю

08.07.2021 18:29
UVg57pAToLjBY8On

Страви з картоплі — одні з найпопулярніших на нашому столі, але, якщо раптом, продукту вдома не виявилося, не поспішайте засмучуватися. Експерти назвали три продукти, якими цілком можна замінити цей овоч. Про це повідомляє CommentsUA, пише agronews.ua.

Батат. Його ще називають “солодка картопля”, але в складі батату не так багато крохмалю, тому він засвоюється організмом набагато легше. У цьому овочі міститься багато вітамінів і мікроелементів, які покращують травлення і допомагають вивести з організму токсини. Найсмачніше батат виходить в духовці, але можна зробити й пюре або протушкувати овоч на сковорідці невеликими кубиками.

Гарбуз. Це також універсальний овоч, з якого можна приготувати й салат, і суп, і гарнір, і навіть десерт. У складі гарбуза є кальцій, магній, залізо, калій і інші речовини, які допомагають нормалізувати рівень цукру в крові, а також виводять токсини та надлишки “шкідливого” холестерину.

Морква. Ще один смачний, корисний і доступний овоч, яким можна в страві замінити картоплю. Морква багата бета-каротином, вітамінами, антиоксидантами, які підтримують організм в тонусі й захищають від розвитку багатьох захворювань. Моркву можна використовувати для салату, супу або просто як здоровий перекус.

Нагадаємо, у яких продуктах міститься головний вітамін молодості.


Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: