З настанням осінньо-зимого періоду, рекомендовано у свій щоденний раціон включити певний перелік продуктів, які підсилюють стійкість організму: зміцнюють імунітет, захищають його від вірусів, заряджають кожну клітину організму і роблять їх більш життєздатними. Повідомляє zafilizhankoyu.com, пише agronews.ua.
Окрім продуктів, щоб мати сильний імунітет не слід нервуватися. Якщо ми відчуваємо стрес – наш імунітет миттєво понижується. Також потрібно пити достатню кількість води, висипатися і наповнювати себе позитивними емоціями.
1. Часник. Завдяки вмісту ефірних олій, антимікробних рослинних речовин і вітамінів В і D часник вважається одним із кращих антисептичних і протимікробних засобів, що знімає запалення і запобігає виникненню сезонних респіраторних захворювань.
2. Малина. У цій ягоді містяться вітамін C, і мінерал кобальт, який бере участь в синтезі вітаміну В12. Такий склад робить малину чудовим засобом для зміцнення імунної системи і захисту від вірусів.
3. Обліпиха. У ній дуже багато вітаміну А, бета-каротину і вітаміну С. Регулярне вживаючи обліпихи у холодний період року, різко підвищує шанси пережити зиму без нежиті.
4. Журавлина. У журавлині містяться тaнiни – ці речовини можуть забезпечувати захист людини від вірусних інфекцій. Крім того, в ній багато інших корисних речовин.
5. Квашена і морська капуста. Вживання цих продуктів 2-3 рази на тиждень, забезпечить високий захист організму від вірусів. У квашеній капусті, міститься в рази більше вітаміну С, ніж у цитрусових, а також є цінні для імунітету кисломолочні бактерії. Морська капуста – джерело вітамінів С, В1, В2 та корисних мікроелементів.
Також слід включити у свій раціон: броколі, червоний перець, чорницю, гранат і ківі, чорний шоколад та мигдаль. При приготуванні страв рекомендовано додавати імбир, шпинат і куркуму. Ввечері корисно пити теплий зелений чай з медом.
Нагадуємо, В Україні відбудеться Другий Всеукраїнський фермерський форум.