НОВИНИ

Яке вино корисніше для здоров’я — біле чи червоне

26.12.2024 19:21
Яке вино корисніше для здоров’я — біле чи червоне

Різниця в корисності вина залежить від того, на чому ви концентруєтеся, яка користь ви хочете отримати. Загалом в червоному вині більше вітамінів та мінералів, воно дуже багате на антиоксиданти. В той час як біле вино містить менше калорій. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

Читай нас також у Viber та Telegram.

Дослідження показують, що люди, які віддають перевагу червоному вину, дійсно мали кращий рівень холестерину, таке вино запобігає ускладненню діабету тощо, а любителі білого вина показували якісніший контроль рівня цукру в крові.

Експерти намагалися зрозуміти, яке вино корисніше червоне чи біле, порівнюючи дані з бази даних Міністерства сільського господарства США. Цифри порівнювали з розрахунку на склянку вина приблизно 150 мл. 

У склянці червоного вина було 125 калорій, білого – 121, вуглеводів було однаково,  кальцію — також.

Таким чином, не можна сказати, що в середньому червоне вино краще за біле або навпаки. Дуже багато залежить від конкретного типу вина. Очевидно, що дуже солодке ігристе вино та повністю позбавлене цукру по-різному впливає на людський організм.

Можна сказати, що червоне вино — корисніше, а біле — здоровіше.

На думку Деббі Петітпейна, зареєстрованого дієтолога і прессекретаря Академії харчування та дієтології найздоровішим вином є сухе біле вино або будь-яке вино, яке містить менше цукру та алкоголю.

Десертні вина містять багато цукру, в інших є залишковий цукор або природний цукор, що залишився після бродіння винограду.  Іншим ключовим фактором, якого потрібно уникати в вині — є алкоголь, ще одне джерело концентрованих калорій. 

Вирішальне значення має місце виробництва вина — у теплих регіонах вегетаційний період триває довший, тому виноград стає більш стиглим до того, як його збирають. Це призводить до вина з більшим вмістом цукру та алкоголю. Тому, на думку дієтолога, потрібно вибирати вино, вирощене в прохолодніших кліматичних умовах, оскільки воно містить менше цукру та алкоголю.

Щороку з’являються нові дослідження щодо користі  вина і кому вірити – це велике питання. Головне чим корисне біле та червоне вино – це позитивні емоції, які ми отримуємо від його вживання, той смак та аромат, яку не можна замінити.

Перегляди: 20


Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: