НОВИНИ

Яке місце посіла Україна в світі за привабливістю інвестицій в альтернативну енергетику

27.11.2019 16:18
2788

Україна піднялася одразу на 55 позицій у рейтингу привабливості країн, що розвиваються з точки зору інвестицій у відновлювану енергетику в 2019 році.

Про це йдеться в щорічному звіті Climatescope 2019, підготовленому дослідницькою агенцією Bloomberg New Energy Finance.

Як зазначається, у торішньому звіті наша країна займала скромну 63 сходинку, а в звіті 2019 року піднявся одразу на 8 місце. Верхні рядки рейтингу традиційно поділили найбільші економіки, що розвиваються: Індія, Чилі, Бразилія, Китай, Аргентина. До них приєдналися Йорданія і Кенія.

Аналітичний центр стверджує, що причиною зростання стали реформи енергетичного сектора, привабливі «зелені» тарифи і податкові ставки.

У 2018 року європейські країни, що не входять до Євросоюзу, встановили рекорд по залучених інвестицій у чисту енергію в розмірі $2,2 млрд. Сума за 2018 рік склала понад чверть від загального обсягу інвестицій у регіон за останнє десятиліття.

Зростання відбулося в основному через величезний стрибок інвестиційних потоків в Україну, який у 2018 році склав $801 млн, у порівнянні з $46 млн у 2017 році. При цьому зберігається високий потенціал зростання обсягу інвестицій, оскільки за останнє десятиліття країни Європи, що не входять до Євросоюзу, отримали всього 6% від загального капіталу чистої енергії, вкладеного в ринки, що розвиваються.

«Серед європейських країн Україна – найбільш привабливий ринок. Я радий, що існують рейтинги, де ми займаємо лідируючі позиції. Думаю, це максимум, на який сьогодні здатна Україна – показники в 2020 році будуть значно скромніші, і це пов’язано з низкою обмежувальних заходів з боку уряду по відношенню до цієї галузі», – зазначив керуючий партнер UDP Renewables Сергій Євтушенко.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: