НОВИНИ

Яка полуниця продається краще

05.05.2021 14:09
hz10-2

Полуниця, вирощена за допомогою гідропоніки та аеропоніки, продається значно краще. Про це повідомляє freshplaza, пише agronews.ua.

«Загальною площею 600 квадратних метрів (утричі більше, ніж минулого року) та виробничим календарем, який триває з січня по червень, ми вирощуємо полуницю, використовуючи гідропонічну техніку NFT та вертикальну аеропоніку. Результат – полуниця, яку можна швидко вирощувати та не тільки тому, що її культивують без штучних добрив або зовнішніх активних інгредієнтів, а й тому, що вона не містить нікелю, гістаміну та інших важких металів », – сказав Іван Сантарканджело, керівник виробництва FruitHydroSinni, що базується в Полікоро (Матера), Італія.

«Найвищого рівня ми досягнемо зовсім скоро, але на даний момент ми можемо забезпечити всіх наших клієнтів лише однією доставкою на тиждень. Наша екологічно чиста техніка вирощування дозволяє нам досягти надзвичайних результатів з урожайністю на рослину до 750/800 Грами. Ми регулярно надсилаємо зразки до зовнішніх лабораторій. Дані, отримані в результаті аналізів, показали значення, близькі до 0,001% для цинку, алюмінію, нікелю, хрому та гістаміну. ​​Наша полуниця не тільки має тривалий термін придатності та однаковий розмір, а й однорідний колір і винятковий ступінь бриксу».

«Безплідне вирощування, важливий елемент сталого сільського господарства, дозволяє вирощувати безпечну їжу. Це справедливо не лише для тих, хто повинен дотримуватися дієти зі зниженим вмістом нікелю, але й для населення в цілому. Зазвичай їжа може забруднюватися патогенами або хімічними речовинами в будь-якій точці ланцюга постачання їжі. З іншого боку, у гідропонних системах вода, що надходить, постійно контролюється перш ніж вона потрапляє до кореневих систем рослин», – розповіла харчовий біолог Алесія Аффузо розповіла про переваги цього способу вирощування.

«Гідропонічна технологія дала вирішення проблем, пов’язаних з нестачею вітамінів, рослинних волокон, вуглеводів та мінералів. Дослідження показують, що культури, вирощені на гідропоніці, є важливими джерелами мінеральних речовин, і, отже, зростаючі системи дають якісніші та безпечніший врожай».

Нагадаємо, що в Ізраїлі виростили найбільшу в світі суницю.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: