НОВИНИ

Яка державна підтримка потрібна молочній галузі – думка

21.01.2020 16:28
milk

Щоб залишатися у молочному бізнесі та розвивати його, власникам молочнотоварних ферм потрібні прозорі програми державної підтримки та чіткий механізм їх роботи, пише Асоціація виробників молока.

Анатолій Вітрук керівник ТзОВ “Прогрес” переконаний: із існуючих програм держпідтримки тваринництва варто зберегти напрямок часткового відшкодування 50% вартості, без ПДВ, закуплених для подальшого відтворення племінних ресурсів та часткове відшкодування вартості будівництва, реконструкції, а також капітального ремонту тваринницьких ферм і комплексів.

«А от дотацію на утримувану корову замінити дотацією на обсяг реалізованої продукції. Це стимулюватиме інвестиції господарств у нарощування продуктивності стада. Окрім того, потрібен чіткий механізм компенсації фермерам ставок за земельними кредитами, у разі запуску ринку землі. Ну, і звісно, пріоритетне право на купівлю земельних наділів під вирощування грубих кормів, без яких корову не можливо утримувати, – каже він. – Плюс знизити ставку ПДВ на молочні продукти до 7% з 20%, це стимулюватиме зростання попиту серед споживачів».

На думку фермера, тільки комплексна державна підтримка  сприятиме розвитку фермерства та збільшить кількість робочих місць у селі.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: