НОВИНИ

Як зміниться український ринок свинини у 2020 році

10.01.2020 11:13
pig3

На думку експерта, ціни залишаться порівняно стабільними лише, якщо свинарям вдасться знизити собівартість виробництва свинини, а також, якщо з держбюджету буде виділено кошти на компенсацію збитків господарствам, що постраждали від АЧС, пише Meat-inform.

Минулий рік не був достатньо позитивним для українських свинарів. Так, хоча обсяги забою та середні ціни на свинину зросли, зменшилось поголів’я на свиногосподарствах, що означає можливе зменшення продуктивності у 2020 році. Також збитків свинарям, у тому числі й кільком великим підприємствам, завдало поширення африканської чуми свиней.

“Прогнози для України на 2020 рік невтішні. Слід очікувати дефіциту свинини і зростання цін. Якщо не буде змін із собівартістю і компенсаціями свинокомплексам за свиней у випадку АЧС, потрібно готуватися до того, що ціни на свинину сягнуть 200–250 грн/кг, а ціни на живих свиней встановлять у 2020 році нові рекорди в 60–70 грн/кг”, – зазначає генеральний директор ТОВ “Центр підвищення ефективності в тваринництві” Микола Бабенко.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: