НОВИНИ

Як зміняться ціни на хліб

27.05.2021 14:00
23_main

Ціна на найнеобхідніший харчовий продукт в Україні може зрости на кілька відсотків. Про подорожчання хліба попереджали ще з кінця минулого року. Як саме зміниться вартість продукту, розповів голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. Про це повідомляє golos.ua, пише agronews.ua.

За словами експерта, ціна хліба і хлібобулочних виробів в Україні зросте на 2-3%. Проте підвищення цін не буде таким інтенсивним, як передбачалося.

“Ми бачили 2020 рік зі зростаючими цінами на хліб, і подорожчання хліба і хлібобулочних виробів в 2021 році. Але подорожчання хліба, яке почалося на початку поточного року, зараз сповільнилося”, — підкреслив Олексій Дорошенко.

Дорошенко уточнив, що хліб має зрости на 2-3% протягом літа. Потім коливань цін в цьому році вже не буде і вартість хлібу залишиться стабільною. Нагадаємо, що останнім часом в Україні різко стали дешевшати тепличні огірки. Розбіг в ціні в порівнянні з минулим тижнем становить майже 40%. На думку експертів, причина зниження вартість на популярний овоч таїться в тому, що зараз велика частина виробників приступила до збору врожаю в теплицях. У зв’язку з цим на ринках відбулося зростання пропозиції. Є ще й друга причина різкого спаду цін — зменшення попиту на даний овоч.

Нагадаємо, що на Миколаївщині виготовляють м’ясний хліб.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: